Esport speltips – allt för dig som vill ha speltips på Esports

Esport speltips - allt för dig som vill ha speltips på Esports

Foto: Bildbyrån

Speltips Esport – hur går det till att spela på Esports?

Esport är något som växt enormt under de senaste åren. Det började redan i början av 2000-talet men under de senaste åren har det eskalerat och det har bildats många typer av plattformar, ligor, lag och turneringar för att det hela ska bli större. Det är främst LoL, DOTA 2, Counter-Strike och Rainbow Six som spelas på de olika turneringarna, men självklart finns det fler.

Att spela på de olika matcherna och turneringarna har ökat väldigt snabbt i intresse. Därför har allt fler spelbolag öppnat marknaderna för att kunna spela på esports. I samband med att antalet evenemang ökar finns det även allt fler matcher att spela på. Oavsett om du är väldigt kunnig eller inte inom esport ska du självklart kunna spela på matcherna. För att få lite hjälp erbjuder vi nu speltips på esport när det kommer till olika spel och turneringar. Mer info hittar du nedan.

LIVE STREAM GRATIS* LIVE STREAM DPLAY LIVE STREAM VIAPLAY LIVE STREAM C MORE
Live stream gratis hos bet365 Dplay live stream matcher Allsvenskan Viaplay live stream C More live stream
Streama Beställ Beställ Beställ

Esport speltips - allt för dig som vill ha speltips på Esports

Spel på vinnare, antalet kartor eller antalet rundor

När du spelar på esport finns det olika marknader som spelbolagen erbjuder. Det kan ibland skilja sig från spel till spel men principerna är desamma. Det handlar oftast om vilket av de två lagen som vinner, antalet maps (kartor) matchen kommer att spelas på eller hur många rundor som kommer spelas innan en vinnare koras. Det finns självklart andra marknader för andra typer av spel, men dessa är de vanligaste och mest grundläggande. När det kommer till att spela på matcher på FIFA fungerar det ungefär likadant som när man bettar på en vanlig fotbollsmatch, fast med några ändringar.

Speltips för esports och gaming online

Esport har vuxit enormt under de senaste åren. Speciellt under våren 2020 då många tvingades stanna hemma i pandemitider. Många länder stängde ner helt vilket gjorde att inga evenemang kunde hållas och ingen publik kunde vara på plats. Då kom alternativet, esport, fram som en klarhet för många och allt fler började registrera sig på bettingbolag, streamingtjänster och annat som har med spelen att göra. Det hölls även speciella FIFA-turneringar där fotbollsspelare ställdes mot varandra och samlade in pengar till hjälporganisationer. Bland annat hölls det en turnering i Spanien där en representant från varje La Liga-lag (förutom Barcelona) var med och gjorde upp i kampen om vinsten. EA Sports hade även de en egen turnering. Flera spelbolag skapade då möjligheten att spela på dessa matcher. Hur går det dock till när man spelar på virtuella spel eller esport?

Esport speltips

Att spela på esports är lätt men det kan vara svårt att sätta sig in i det till en början. Därför gör många speltips på esport för att hjälpa de som vill ha en snabbgenomgång inför en speciell match eller turnering. När man väl lärt sig vilka lag eller vilken marknad man bör satsa på går det lätt till att veta vilket lag som är favoriter. Bakgrundsfakta är nästan alltid A och O när det kommer till betting och speltips är perfekt att använda sig av om man vill spela och vinna men inte vill läsa flera timmar om hur de båda lagen spelar och har presterat under den senaste tiden.

Vad betyder de olika marknaderna?

Det finns många ämnen och faktorer när det kommer till att spela på esport. I ett speltips kan det stå allt lag att gå till final, rundhandikapp, vinnare eller andra typer av marknader som du kan betta dina pengar på. Det är inte alltid lätt att förstå, men oftast är det lätta ord och termer som spelbolagen använder.

Lag att gå till final: Det lag som går vidare från semifinalen

Lag att vinna matchen: Det lag som vinner en match (ibland görs det upp i flera matcher)

Rundhandikapp: Ett av lagen “får” redan innan matchen startar en vunnen runda på sitt konto. Det betyder att det andra laget måste vinna med vinst två rundor för att ditt spel ska gå igenom. Detta är självklart svårare att få igenom, men oddsen på det lag som börjar i underläge har då högre odds. Detta spelar man ofta på för att oddset på ett överlägset lag ska bli bra då de mestadels är ganska låga mot sämre lag.

Speltips på Esports

Vilket är det bästa speltipset på esport?

Det är svårt att på rak arm säga vilket lag som är bäst. Ser vi till de som vunnit mest under den senaste tiden är lagnamn som Team Liquid, FaZe Clan, Fnatic och NRG Esports några av de namn som sticker ut. Tidigare var svenska Ninjas in Pyjamas ett av de bästa lagen i världen på Counter-Strike då man hade spelare som Emil ‘HeatoN’ Christensen i laget. Nu är den tiden dock över och andra lag har tagit över tronen. Tidigare nämnda Fnatic är ett av historiens bästa lag när det kommer till Counter-Strike. Då var många svenskar i laget.

Livestream och livebetting på esport

Att esport är intressant är inget nytt. Många har under en längre tid följt turneringarna och lagen och intresset blir bara större och större. Numera kan då spela både pre-game och live för att få ut det bästa av din spelupplevelse på esport. Om det inte var nog erbjuder många spelbolag även stream av matcherna direkt i din webbläsare eller mobil/surfplatta. Till exempel Unibet, bet365 och LeoVegas. Det går även utmärkt att spela på matcherna hos spelbolag och samtidigt titta på de på till exempel Twitch, en plattform där spelare streamar sina matcher och turneringar ut till sina fans och alla som är intresserade av att titta.